● Aardewerk van La Roche
  ● Ardense ham

 


GRES DE LA ROCHE
Rue Rompré 28
6980 La Roche-en-Ardenne
Belgique
Tel. +32 (0)84 41 12 39 (Administration communale) 

Activiteiten

_____________________________________________________________________

Home > Activiteiten > Ardense ham

Het is in deze streek vol legendarische wouden, met een grillig reliëf en een ruw klimaat, een ondankbare bodem en een schaarse maar hardwerkende bevolking, dat reeds twee eeuwen lang traditionele producten worden vervaardigd, het resultaat van een samenspel van de natuur, het klimaat en het weer en het werk van de Mens.

In de rand van het hoofdparcours zal men eveneens de multimediaruimte bezoeken over de Ardense Ham en zijn geschiedenis en ook hier zullen de indrukken en de aroma's tot het beste onderdeel van de rondleiding behoren.

Ontdekkings- en belevingsparcours: van de geur van de ham tijdens het fabricatieproces tot het knetteren van de oven bij de pottenbakker: hier zult u de handelingen, de geuren en de geluiden terugvinden die deel uitmaakten van het dagelijkse leven van de ambachtsman van de vorige eeuwen.

"Van de aarde naar de tafel" is de rode draad van dit bezoek: van het varken tot de ham, van de kleigrond tot het bakken van het aardewerk (dat vooral gebruikt werd in het voedingsdomein voordat het een kunstobject en artisanaal voorwerp werd) herbeleef hier gedurende een uur de gewoontes van onze Streek.